Druska ne tik suteikia mūsų maistui skonio, bet ir gyvybiškai reikalinga mūsų organizmui. Ji dalyvauja nervinių impulsų valdyme, reguliuoja bazinę rūgščių pusiausvyrą kraujyje. Mūsų organizme jos yra apie 1% .Deja, ta stalo druska, kurią mes vartojame maistui yra chemiškai apdorojama, valoma, todėl rafinavimo procese miršta gyvybiniai elementai ir mineralai. Druskos chloridas su sunkiaisiais metalais ir šlakais kaupiasi mūsų organizme ir sukelia reumatą, artritą, celiulitą, virsta akmenimis. Jis kelia kraujospūdį ir trikdo visas gyvybines funkcijas.
Himalajų druska –vienintelė druska Žemėje nesikaupianti organizme, o kartu su vandeniu, išplaunanti senąsias druskas ir šlakus. Ji reguliuoja kraujospūdį, ląstelių ph ir vandens kiekį organizme. Ši druska turi daug kalio ir mažai natrio, todėl stiprina širdį, kaulus ir kvėpavimo sistemą. Ji valo skrandį, žarnyną, kepenis, tulžį, inkstus. Pamaitina kraują 84-iais aktyviaisiais biocheminiais elementais. Ypatingai švari, chemiškai nesuardytos struktūros Himalajų druska energizuoja organizmą „pakrauna“ mus saulės energija, išsaugota milijonus metų neliestuose druskų kloduose.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą